Επιστροφή

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΤΑΞΗ: Α ΛΥΚΕΙΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΘΕΜΑ « ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2005-2006 »

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΕ01)

ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΠΕ09)

 

 

ΜΑΙΟΣ 2006

 

 

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 1.      ΕΙΣΑΓΩΓΗ.2.      ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟ κ. ΜΠΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ).3.      ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ, ΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.4.      ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΤΥΠΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.5.      ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

 

 

 

ΘΕΜΑ: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2005-2006»

εισαγωγή

Με τα σημερινά δεδομένα μια σχολική βιβλιοθήκη είναι σίγουρα κάτι παρά πάνω από προαιρετική. Είναι αναγκαία. Ενώ γύρω μας, τα πάντα κατακλύζονται από  την  τεχνολογία  και την ταχύτατη  αλλαγή,  είναι χρήσιμο για τους νέους να μπορούν να παρέχουν στους εαυτούς τους δωρεάν βοήθεια, μέσω μιας σωστά οργανωμένης βιβλιοθήκης στο χώρο του   σχολείου   τους.   Όλοι   οι   μαθητές   μπορούν   να   βρουν   σ'   αυτή πνευματική καθοδήγηση, επαφή με τον πολιτισμό ή λύση σε προσωπικές τους αβεβαιότητες και απορίες σχετικά με το μέλλον τους.

Αυτό ακριβώς το τελευταίο, το πετυχαίνει η λειτουργία μιας βιβλιοθήκης και ενός αρχείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Βοηθάει τους νέους να αποφασίσουν σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους, παρέχοντας πληροφορίες μέσω διαφόρων εντύπων και καθοδήγηση μέσω ερωτηματολογίων, κ.λπ.

Θέλοντας και οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών, σχετικά με τα διάφορα επαγγέλματα, ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι να αποφασίσουν έχοντας λίγες γνώσεις, αναλάβαμε να οργανώσουμε τη βιβλιοθήκη Σ.Ε.Π.

Αν και όλες οι τάξεις μας είναι άμεσα ενδιαφερόμενες, περισσότερο απ΄ όλες θέλουμε με τη βιβλιοθήκη Σ.Ε.Π. να βοηθήσουμε την Α' Λυκείου και την Γ' Λυκείου, καθώς οι μαθητές αυτών των τάξεων βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της ζωής τους.

Οι μεν μαθητές της Α' Λυκείου πρέπει να ενημερωθούν επαρκώς για τις διεξόδους που μπορούν να έχουν έτσι ώστε όταν αποφασίσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης, το συγκεκριμένο πληροφοριακό υλικό να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαδικασία των σωστών εκπαιδευτικών τους επιλογών και να είναι πολύ χρήσιμο με στόχο να τους βοηθήσει σ΄ έναν σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό και μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, στο μέλλον

 

Οι δε μαθητές της Γ' Λυκείου, που καλούνται μετά τις πανελλαδικές να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο είναι αναγκαίο να γνωρίζουν κάτι παραπάνω από τις στερεότυπες σχολές π.χ. ιατρική, νομική, κ.λπ. Να πάρουν πληροφορίες για τις υπάρχουσες σχολές αλλά και για τις νέες σχολές που συνεχώς δημιουργούνται και που ίσως τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Μέσω της βιβλιοθήκης θα γνωρίζουν επίσης τις συνθήκες εργασίας, μέσω συνεντεύξεων και τις προοπτικές τόσο για τις σχολές ΑΕΙ, ΤΕΙ, όσο και Στρατιωτικές Σχολές.

Η οργάνωση του αρχείου ΣΕΠ δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη, καθώς μας έλειπε απολύτως η πείρα σε θέματα δημιουργίας βιβλιοθήκης και αρχειοθέτησης. Έτσι αποφασίσαμε να μην κάνουμε τίποτα πριν συμβουλευτούμε άτομα πιο εξειδικευμένα, που έχουν ασχοληθεί με οργάνωση βιβλιοθηκών.

Αρχικά στείλαμε επιστολές σε διάφορα ΑΕΙ, ΤΕΙ και Στρατιωτικές Σχολές της χώρας αλλά και σε εκδοτικούς οίκους ζητώντας πληροφορίες και οδηγίες. Οι περισσότεροι παραλήπτες, μας προσέφεραν αξιόλογη βοήθεια και καθοδήγηση. Όμως, διαπιστώσαμε, πως έπρεπε να επισκεφτούμε και οι ίδιοι άλλες ήδη οργανωμένες βιβλιοθήκες, για να δούμε από κοντά πως λειτουργούν.

Έτσι, επισκεφτήκαμε τη Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Λάρισας.

Για να δημιουργηθεί το αρχείο μας εκτός από το υλικό και τις πληροφορίες, χρειάστηκε δουλειά απ' όλα τα παιδιά και τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος. Κι αυτή έγινε με ζήλο.

         Αρχικά λοιπόν ζητήσαμε και αγοράσαμε  βιβλία με χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ 2: ΕΡΓΟ: Αναβάθμιση ΚΕΣΥΠΓΡΑΣΕΠ και ίδρυση νέων.

         Στη συνέχεια, φροντίσαμε να αποκτήσουμε οδηγούς σπουδών απ' όλα
τα ΑΕΙ  και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς και Στρατιωτικές Σχολές,
Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, Επιμορφωτικούς Οδηγούς Σπουδών Ξένων  Προξενείων    (π.χ.  Γαλλίας,  Γερμανίας,  Αγγλίας,
κ.ά.).

         Αγοράσαμε διάφορα boxes. Στα boxes κολλήσαμε αυτοκόλλητα που
δείχνουν την κατηγορία της σχολής. Σε ντοσιέ ήταν καταχωρημένο,
όλα τα ΑΕΙ της χώρας, τα ΤΕΙ και οι άλλες σχολές.


Μπορούν οι μαθητές να πάρουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες από εφημερίδες και περιοδικά, όπως π.χ. ένθετα σχετικά με το ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση και ποια είναι κορεσμένα ή με το που δημιουργούνται θέσεις εργασίας και τι πρέπει να αποφεύγεται.

Οι στρατιωτικές σχολές είναι σε ειδικό box, αφού παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά, καθώς υπόσχονται σίγουρη θέα και εισόδημα, αποτελώντας έτσι συχνά την πρώτη τους επιλογή.

Τέλος, έχουν δημιουργήσει και βιβλίο βιβλιοθήκης, στο οποίο έχουν καταγραφεί όλα τα ντοσιέ και έντυπα της βιβλιοθήκης. Όλα τα ντοσιέ έχουν αριθμηθεί.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ κ. ΜΠΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ

 

1.     Μπορείτε να μας περιγράψετε τα καθήκοντά σας στη βιβλιοθήκη;

Εξυπηρέτηση υλικού, επεξεργασία υλικού ( καταχώρηση βιβλίων στον Η/Υ), τμήμα περιοδικών, οπτικοακουστικό υλικό, εργαστήριο Η/Υ. Υποστηρίζονται όλα τα τμήματα.

2.      Ποιο είναι το ωράριο που δουλεύετε;

8 π.μ
6 μ.μ καθημερινές.
Το απόγευμα εξυπηρέτηση του κοινού.


                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 3.     Πώς είναι το περιβάλλον εργασίας σας; (κτίριο, θερμοκρασία, θόρυβοι, κίνδυνοι για υγεία…)

Είναι ευχάριστο. Υπάρχει συνεργασία όλου του προσωπικού. Υπάρχει καλή υποδομή. Η βιβλιοθήκη συνεχώς εκσυγχρονίζεται. Υπάρχει σχεδιασμός να γίνει μια μεγαλύτερη σε νέο χώρο του ιδρύματος.

4.     Η εργασία σας είναι μονότονη και επαναλαμβανόμενη ή διαφοροποιείται;

Λόγω της συνεχούς συναλλαγής με τον κόσμο δεν υπάρχει μονοτονία. Επίσης είναι θετικό το ότι υπάρχουν στο χώρο μας νέοι άνθρωποι.


5.     Αισθάνεστε να πιέζεστε στη δουλειά σας;

Όχι ιδιαίτερα. Μόνο σε περιόδους αιχμής (εργασίες φοιτητών, εξετάσεις…)


6.     Πόσο υπεύθυνη είναι η δουλειά που κάνετε;

είναι πάρα πολύ υπεύθυνη, γιατί πρέπει να υπάρχει τάξη και σειρά σ΄ όλο αυτό το υλικό (χιλιάδες τίτλοι).7.     Συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους από το ίδρυμα ;

Βεβαίως. Η συνεργασία αυτή αναπτύσσεται σε πολλά επίπεδα.8.     Ποια είναι τα τυπικά προσόντα για να δουλέψει κάποιος σε μια τέτοια εργασία;

Είμαι κάτοχος πτυχίου Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Γνωρίζω Η/Υ και ξένη γλώσσα.


9.     Απαιτούνται κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες για τη θέση αυτή, ( γνώσεις λογοτεχνίας, εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, συστηματικότητα….)

Χρειάζονται επικοινωνιακές δεξιότητες, μεταδοτικότητα, συνεργατικότητα, ομαδικότητα, υπευθυνότητα.


10.            Είναι απαραίτητη η γνώση και χρήση των Νέων Τεχνολογιών στη άσκηση του επαγγέλματος;

Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η γνώση και εντελώς απαραίτητη, γιατί, όλα γίνονται μέσω Η/Υ.


11.            Κρίνετε την αμοιβή σας ικανοποιητική;

Δε θα έλεγα ότι οι αμοιβές είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές.


12.            Με ποια σχέση εργασίας εργάζεστε;

Εργάζομαι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά, υπάρχουν και συνάδελφοι που εργάζονται με μόνιμη σχέση καθώς και άλλοι μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Συνολικά 10 άτομα.


13.            Είστε ικανοποιημένη από τη δουλειά σας;

Ναι γιατί έχει άμεση σχέση μ΄ αυτό που έχω σπουδάσει και θέλω να κάνω.

 

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ, ΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Αμπελώνας    15-12-2005                        

ΥΠ. ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                 

ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π &Δ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ                                       Αριθ. Πρωτ.     Δ.Υ

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                                

1Ο ΓΡΑΦΕΙΟ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                             

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕΠ

Τηλέφωνο: 24920-33205

Τ.Κ 40400    ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ                                           

Email: grasep@lyk-ampel.lar.sch.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : κ. Παπατόλιας Ιωάννης

ΘΕΜΑ: « ΟΔΗΓΟΙ  ΣΠΟΥΔΩΝ »

 

Αγαπητέ κύριε ή κυρία.

       Είμαστε μαθητές της Α΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Αμπελώνα Λάρισας, μιας κωμόπολης 7000 κατοίκων, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα, χωρίς ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση για τις δυνατότητες εκπαίδευσης και τις εκπαιδευτικές επιλογές των νέων σε κάποιους τομείς, γενικότερα.

       Γι΄ αυτό το λόγο, θα θέλαμε ως μαθητές κι αργότερα ως απόφοιτοι του Ενιαίου Λυκείου να μας πληροφορήσετε για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο σπουδών του τμήματός σας.

       Παρακαλούμε, λοιπόν, να μας αποστείλετε έναν έντυπο πληροφοριακό ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ του τμήματός σας ( και ηλεκτρονικό αν υπάρχει ) ώστε:

  1. να ενημερωθούμε επαρκώς για τις διεξόδους που μπορούμε να έχουμε όταν αποφασίσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας, στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης,
  2. να συμβάλετε αποτελεσματικά στη διαδικασία των σωστών εκπαιδευτικών μας επιλογών.

       Η συγκεκριμένη ενέργειά μας γίνεται στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα: « Οργάνωση Αρχείου και Βιβλιοθήκης υλικού για θέματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης » για το σχολικό έτος 2005-2006/

       Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε στα χέρια μας το υλικό αυτό, που σίγουρα θα μας είναι πολύ χρήσιμο και θα μας βοηθήσει σ΄ έναν σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό και μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, στο μέλλον.

       Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

 

Με εκτίμηση

 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος

Παπατόλιας Ιωάννης ΠΕ01

Φράγκου Ευμορφία ΠΕ09

                                                                                                                                                    

Οι μαθητές του Α3΄ τμήματος Λυκείου

 


Αβραμούλη   Αναστασία

Αβραμούλη  Παναγιώτα

Αλατά  Αλίκη

Πανναράκης   Μιχαήλ

Γκόλτσιου  Αλεξάνδρα

Γκουντουβά   Ευαγγελία

Γκρόζου  Σουλτάνα

Δαλαμάγγα  Χριστίνα

Δεμερτζής  Ευάγγελος

Θώδας  Θεόδωρος

Κουνή  Πρεσβεία


Κουτούκα   Θεοδώρα

Κωτούλα  Μαρία

Λαφαζάνη  Γεωργία

Μητσοπούλου   Γλυκερία

Σιούλας     Βασίλειος


Χρυσοβέργη  Αθηνά

Χρυσοβέργη  Άννα


 

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

( Μία από τις δεκάδες που λάβαμε )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΤΥΠΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 

 

ΤΜΗΜΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

 

 

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΦΥΣΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΧΗΜΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΤΕΦΑΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΤΕΦΑΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΜΗΜΑΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΝΑΛΟΓΙΣΤ - ΧΡΗΜΑΤ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Κλικ για να δείτε τη Βιβλιοθήκη μας